Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Siamees

Siamees

De Siamese kat is een middelgroot ras met een lang, licht lichaam. De kat is sierlijk en elegant, maar toch gespierd. Het lichaam is goed uitgebalanceerd en atletisch, de benen slank en de poten klein en ovaal. De kop lijkt in vooraanzicht op een driehoek die in rechte lijnen taps toeloopt op een fijne snuit. De oren zijn groot en volgen de lijnen van de driehoek. De ogen zijn oosters van vorm en schuin naar de neus gericht. De staart is lang, taps toelopend en vrij van knikken. De korte, fijne en dichte vacht is bleek met donkerdere, intens gekleurde stukken op het maskergedeelte van de snuit, de oren, de poten en de staart. Deze kat komt voor in een breed scala aan kleuren. De oogkleur is altijd felblauw.

Wat u moet weten :
  • Actieve, leergierige kat
  • Sociale, afhankelijke kat
  • Zeer spraakzame kat
  • Elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras
  • Beperkt buiten
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

De Siamese kat staat waarschijnlijk net zo bekend om zijn luidruchtige persoonlijkheid als om zijn klassieke uiterlijk. Het ras is meestal open, extrovert en kan extreem luidruchtig zijn. Siamese katten vragen aandacht en willen deel uitmaken van het gezin. Dit is geen ideale kat voor iemand die de hele dag op het werk zit, omdat de kat niet graag wordt achtergelaten. Twee siamezen in huis halen kan een oplossing zijn! Siamese katten zijn zeer intelligent en moeten vermaakt worden. Voorzie dus speelgoed en krabpalen. Ze kunnen trouwens ook leren om te apporteren.

Oorsprong

Land van herkomst: Thailand

De Siamese kat is een van de populairste rassen van stamboomkatten, en ook een van de meest herkenbare. De Siamese kat komt uit Thailand en bestaat al honderden jaren. Volgens de legende waren Siamese katten heilig en bewaakten ze boeddhistische tempels. De oorspronkelijke kleur van het Siamese kattenras was de klassieke zeehondenbruine vacht met een crèmekleurig lichaam, maar kwekers in het westen ontwikkelden meer kleuren door andere kattenrassen in het fokschema te introduceren. De oorspronkelijke Siamese kat had oogspleetjes en staartkuilen die nu als ernstige gebreken worden beschouwd.