Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Pixiebob

Pixiebob

Pixiebob-katten zijn een groot ras en lijken op veel manieren op de rode lynx, misschien wel het meest door de korte staart. Hoewel de staart allerlei vormen kan aannemen: bijna onbestaande, kort of net heel lang. Het lichaam is gespierd, de snuit peervormig en de oren hebben plukjes. De wollen vacht onderscheidt zich van het lichaam en heeft een gevlekt patroon op een lichtbruine tot roodachtige achtergrond. De meeste pixiebob-katten hebben een zwarte vacht en huid op de onderkant van hun poten, gepunte oren, veel oorhaar, zwarte lippen en witte vacht rond de ogen maar met zwarte ooghuid. De meeste zijn kortharig, maar sommige zijn langharig. De ogen zijn goud of groenachtig goud. De pixiebob-kat is een van de weinige rassen die extra tenen hebben, met een maximum van zeven.

  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstanig
  • Spraakzame kat
  • Grote, stoere kat
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras
  • Beperkt buiten
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen
Persoonlijkheid

Pixiebob-katten zijn zelfverzekerd, sociaal en actief. Sommige zijn gezellig, andere wat meer verlegen. Ze staan ook bekend om hun gemurmel, hun gebrabbel en hun gegrom: de meeste katten miauwen niet vaak en sommige miauwen helemaal niet. Sommig gemurmel lijkt op gespin.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

Het kattenras pixiebob is in de jaren '80 in de Verenigde Staten ontstaan uit wilde boerderijkatten en andere katten die lijken op een kruising tussen een Noord-Amerikaanse rode lynx en een huiskat. De eerste kitten in de ontwikkeling van het ras heette Pixie, vandaar de naam. Het ras kwam in 2001 naar Europa, maar komt niet veel voor.

Gezondheid

Er is weinig informatie over de gezondheid van de pixiebob. Sommige pixiebob-katten zijn polydactyl: dat wil zeggen dat ze extra tenen hebben. Over het algemeen wordt het aanmoedigen van extra tenen bij het fokken niet aanbevolen, omdat dit problemen kan veroorzaken.

Voeding

Elke kat is uniek en heeft zijn eigen voorkeuren en behoeften. Ook als het om eten gaat. Katten zijn natuurlijk wel altijd vleeseters, en elke kat moet 41 verschillende, specifieke voedingsstoffen uit zijn voeding halen. Hoeveel je kat van elke voedingsstof nodig heeft, hangt af van factoren als de leeftijd, de levensstijl en de algemene gezondheid van je kat: een groeiend, energiek katje heeft een ander evenwicht van voedingsstoffen nodig dan een oudere, minder actieve kat. Ook belangrijk is dat je je kat de juiste hoeveelheid eten geeft, om de 'ideale lichaamsconditie' te behouden, en dat je uitzoekt of je kat liever droge of natte voeding heeft.

Verzorging

De kortharige vacht van de pixiebob kan gemakkelijk verzorgd worden. Exemplaren met langer haar moeten daarbij geholpen worden. Zoals bij alle katten, moet de dierenarts ook dit ras regelmatig vaccineren en op parasieten controleren. Een jaarlijkse gezondheidscontrole is ook nodig.

Omgang met kinderen

Dit ras staat niet onmiddellijk bekend om zijn omgang met kinderen, maar alle katten zijn natuurlijk verschillend. Als dit ras de tijd krijgt om aan kinderen te wennen, dan kunnen ze er perfect mee samenleven.