Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Oosterse korthaar

Oosterse kortharen zijn middelgroot van formaat, maar zijn zwaarder dan ze lijken. Het lichaam is vergelijkbaar met dat van een Siamese kat: een lange, slanke zweepvormige staart en lange, slanke poten. De kop heeft een driehoekige wigvorm, recht in profiel, met grote, breed opgezette oren. De vacht van de oosterse korthaar is erg kort en dicht. De textuur is fijn en glanzend. Oosterse korthaarkatten bestaan in een enorme verscheidenheid aan kleuren en patronen.

Wat u moet weten :
  • Actieve, leergierige kat
  • Sociale, afhankelijke kat
  • Zeer spraakzame kat
  • Elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras
  • Beperkt buiten
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Net als siamezen zijn de oosterse kortharen intelligente, nieuwsgierige katten die hun aanwezigheid tonen. Ze praten graag en verwachten een antwoord. Ze willen deel uitmaken van de familie en genieten van spelletjes zoals propjes papier apporteren. Oosterse katten worden graag geëntertaind en houden er niet van om alleen achtergelaten te worden. Ben je de hele dag op je werk? Dan is het geen goed idee om een oosterse kat in huis te halen.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten / Groot-Brittannië

De oosterse korthaar is eigenlijk een Siamese kat met een andere kleur van vacht en groene ogen (behalve in het geval van de 'Foreign White', die blauwe ogen heeft). De vorm en het temperament zijn precies hetzelfde als bij de Siamese kat. Het oosterse korthaar-ras ontstond door Siamese katten te kruisen met andere rassen, om zo verschillende kleuren te produceren. De zwarte' Siamese' kat bestond al lang, maar pas in de jaren '50 werden serieuze inspanningen geleverd om verschillende kleuren te kweken. De zwarte variant staat nu bekend als de zwarte oosterse kat. Het volgende oosterse ras was de havana, een chocoladekleurige 'Siamese' kat. Selectief kweken heeft sindsdien veel meer kleuren en vachtpatronen opgeleverd.

Vervolgens werd een ander oosters ras ontwikkeld, de Havana, een chocoladekleurige "Siamees" (niet te verwarren met de Havana Brown, een uitgesproken Amerikaans ras). De selectie heeft sindsdien vele andere kleuren en kledingpatronen opgeleverd.