Your Pet, Our Passion.

La perm

La perm-katten hebben een elegante uitstraling, vergelijkbaar met de Siamese kat. Ze hebben een wigvormige kop. Zowel bij langharige als kortharige la perm-katten kan de krullende vacht variëren in lengte en dichtheid, afhankelijk van het seizoen en de ouderdom van de kat. De krullen gaan van strakke, kleine krulletjes tot lang uitgerekte pijpenkrullen. De strakste krullen zie je aan de onderzijde van de kat, op de keel en aan de onderkant van de oren. De langharige kat heeft een gekrulde pluimstaart en de kortharige heeft een 'flessenborstelachtige' staart. Alle soorten hebben lange, krullende snorharen. De vacht van de la perm kan elke kleur of patroon hebben, en de oogkleur bestrijkt het hele spectrum van goud tot aqua.

Wat u moet weten :
  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Sociale, afhankelijke kat
  • Stille kat
  • Elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras
  • Beperkt buiten
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

La perms zijn zachtaardige katten. Ze houden van mensen en zoeken menselijk gezelschap. Ze zijn heel aanhankelijk en genieten ervan om geknuffeld te worden. Ze leren gemakkelijk vaardigheden zoals apporteren. Ze zijn van nature nieuwsgierig en willen altijd weten wat er om hen heen gebeurt. Ze zijn over het algemeen niet luidruchtig, maar ze kunnen wel vocaal zijn wanneer ze aandacht willen.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

De krullende of golvende vacht van de la perm-kat is de meest opmerkelijke eigenschap. Het eerste exemplaar van het ras werd gevonden in een nestje gewone katten op een boerderij in Oregon in 1986. Een kitten in een nestje van zes werd kaal geboren. Binnen de acht weken kreeg de kitten erg zacht, gekruld haar. Na drie tot vier maanden had de kitten een volle vacht van gekruld haar, zoals je nu ziet bij alle la perm-katten. In tegenstelling tot andere rassen met krulhaar, zoals het devon rex-kattenras of het cornish rex-kattenras, kan de vacht van la perm kort of lang zijn. Het ras komt niet veel voor buiten de VS.

Gezondheid

Voeding

Onderhoud

Houding met kinderen