Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Korat

Korat

De vacht van het korat-kattenras is kort, glanzend en fijn en ligt dicht bij het lichaam. Er is maar één kleur, een soort blauw gemengd met zilver. De neus, lippen en pootkussens zijn donker blauwgrijs of lavendelkleurig. Deze kat lijkt op de blauwe rus maar heeft geen dubbele vacht, is meer afgerond in vorm en heeft lichtgroene in plaats van smaragdgroene ogen. De kop heeft een karakteristieke hartvorm met grote oren, grote ogen en een alerte uitdrukking. Het lichaam is sterk en gespierd, en dus niet lang zoals een Siamese kat of gedrongen als een Britse korthaar.

  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstanig
  • Stille kat
  • Middelmatig gebouwde kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras
  • Beperkt buiten
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen
De kat Korat zit op het tapijt

Persoonlijkheid

Korat-katten hebben een rustige, lieve aard maar zijn heel intelligent en speels. Ze zijn ideale huisdieren en trouw aan hun baasjes.

De kat Korat kijkt bedachtzaam

Oorsprong

Land van herkomst: Thailand

Andere namen: Si-Sawat

De korat is genoemd naar een provincie in Thailand. In Thailand, waar het ras vaak bekend staat als 'Si-Sawat' (goed geluk), was een koppel korat-katten een traditioneel geschenk voor een bruid. Ze zijn een van de weinige rassen die slechts in één kleur bestaan, in dit geval zilverblauw.

Gezondheid

De korat is een kat die lang leeft, het is niet ongewoon dat ze een leeftijd van 18 of 19 jaar halen. Veel korat-katten lijden aan gangliosidose, een erfelijke enzymdeficiëntie die het zenuwstelsel aantast en verlamming veroorzaakt. Er bestaat wel een test voor. Baasjes moeten dus, voordat ze een katje kopen, controleren of de katten van de fokker getest zijn en vrij zijn van het probleem.

Voeding

Elke kat is uniek en heeft zijn eigen voorkeuren en behoeften. Ook als het om eten gaat. Katten zijn natuurlijk wel altijd vleeseters, en elke kat moet 41 verschillende, specifieke voedingsstoffen uit zijn voeding halen. Hoeveel je kat van elke voedingsstof nodig heeft, hangt af van factoren als de leeftijd, de levensstijl en de algemene gezondheid van je kat: een groeiend, energiek katje heeft een ander evenwicht van voedingsstoffen nodig dan een oudere, minder actieve kat. Ook belangrijk is dat je je kat de juiste hoeveelheid eten geeft, om de 'ideale lichaamsconditie' te behouden, en dat je uitzoekt of je kat liever droge of natte voeding heeft.

Verzorging

De korte vacht van het korat-ras heeft geen speciale verzorging nodig, maar de katten genieten wel van een verzorging met een zachte borstel. Zoals bij alle katten, moet de dierenarts ook dit ras regelmatig vaccineren en op parasieten controleren. Een jaarlijkse gezondheidscontrole is ook nodig.

Omgang met kinderen

Dit ras staat niet onmiddellijk bekend om zijn omgang met kinderen, maar alle katten zijn natuurlijk verschillend. Als dit ras de tijd krijgt om aan kinderen te wennen, dan kunnen ze er perfect mee samenleven.