Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Khao Manee

Khao Manee

Khao manee-katten zijn licht en gespierd met een witte, korte, gladde, dichte vacht. De oren zijn middelgroot tot groot en de neus heeft een zachte ronding. De oogkleur is het meest opvallende kenmerk van de kat, en kan variëren van blauw tot amber, geel of groen. Soms zijn de ogen een mix van blauw en een van de andere kleuren. In Thailand wordt de khao manee-kat met ogen in twee kleuren beschouwd als de beste, en wordt ze vaak geschonken als gelukskat. Soms worden witte kittens geboren met een kleine donkere vlek op de bovenkant van het hoofd, die tegen de leeftijd van ongeveer 1 jaar verdwijnt. Dat is normaal.

  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Sociale, afhankelijke kat
  • Spraakzame kat
  • Elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras
  • Beperkt buiten
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen
De kat Khao Manee geniet van een warme dag

Persoonlijkheid

Khao manee-katten staan bekend als actief, extravert, communicatief, intelligent en speels. Ze houden van mensen en kunnen lieflijk spinnen.

Khao Manee kijkt met belangstelling naar iets

Oorsprong

Land van herkomst: Thailand

Autres noms: Witte edelsteen, Khao Plort, diamanten oog

Het khao manee-kattenras (uitspraak: 'Kow Mani') is een zeldzaam kattenras uit Thailand dat honderdenjaren oud is. De naam is Thais, en betekent 'witte edelsteen', waarbij de 'edelsteen' verwijst naar de doordringende ogen van het ras. Men zegt dat hij werd gefokt door de koninklijke familie zelf. In Thailand bezit hij de rang van vierde Thais ras, naast de siamees, de burmees en de korat.

Gezondheid
Er is een duidelijk verband tussen de witte vacht, de blauwe ogen en doofheid. Niet alle blauwogige, witte katten zijn doof, maar de kans is groter. Kattenorganisaties raden aan om de katten te laten testen.
Voeding

Elke kat is uniek en heeft zijn eigen voorkeuren en behoeften. Ook als het om eten gaat. Katten zijn natuurlijk wel altijd vleeseters, en elke kat moet 41 verschillende, specifieke voedingsstoffen uit zijn voeding halen. Hoeveel je kat van elke voedingsstof nodig heeft, hangt af van factoren als de leeftijd, de levensstijl en de algemene gezondheid van je kat: een groeiend, energiek katje heeft een ander evenwicht van voedingsstoffen nodig dan een oudere, minder actieve kat. Ook belangrijk is dat je je kat de juiste hoeveelheid eten geeft, om de 'ideale lichaamsconditie' te behouden, en dat je uitzoekt of je kat liever droge of natte voeding heeft.

Verzorging

De vacht van de khao manee is kort en gemakkelijk te onderhouden. Zoals bij alle katten, moet de dierenarts ook dit ras regelmatig vaccineren en op parasieten controleren. Een jaarlijkse gezondheidscontrole is ook nodig.

Omgang met kinderen

Dit ras staat niet onmiddellijk bekend om zijn omgang met kinderen, maar alle katten zijn natuurlijk verschillend. Als dit ras de tijd krijgt om aan kinderen te wennen, dan kunnen ze er perfect mee samenleven.