Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Devon Rex

Devon Rex

De devon rex-kat heeft een fijn kopje en een gekrulde vacht. De wangen zijn breed, de ogen en oren zijn erg groot en laag op het hoofd gezet. De korte vacht heeft beschermende haren die golvend zijn, maar de vacht bestaat vooral uit een ondervacht van donsharen. De vacht vormt rimpels en golven, vooral op de rug. Ook de snorharen en de wenkbrauwen zijn gekruld. Het devon rex-kattenras kan elke vachtkleur of patroon hebben.

Wat u moet weten :
  • Actieve, leergierige kat
  • Sociale, afhankelijke kat
  • Stille kat
  • Elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Hypoallergeen ras
  • Beperkt buiten
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen

Persoonlijkheid

Devon rex-katten worden liefdevol beschreven als 'deugnieten' en 'aapjes in kattenkleding', met capriolen zoals gordijnslingeren en behang beklimmen! Het zijn levendige en extraverte katten. Ze hebben verschillende 'hondentrekjes', zoals een voorliefde voor apporteren, en ze kunnen getraind worden om aan een leiband te lopen. Het zijn zeer zachtaardig en liefhebbende katten, en ze zijn niet graag alleen. Bezoekers kunnen verbaasd zijn dat ze grondig worden onderzocht door een nieuwsgierige devon rex-kat, nog voordat ze de kans krijgen om te gaan zitten!

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

Het devon rex-kattenras is afkomstig van een gekrulde kat die in de jaren '60 in Devon werd aangetroffen. Net als bij het cornish rex-kattenras wordt de vacht van de devon rex veroorzaakt door een recessief gen. Inteelt was noodzakelijk om het ras te bestendigen. Het devon-kattengen is wel anders dan het gen dat de vacht van de cornish rex doet krullen. Het kruisen van devon rex-katten en cornish rex-katten produceert dus nesten van kittens zonder gekrulde vacht. De twee mutaties moeten onafhankelijk van elkaar zijn ontstaan, ondanks het feit dat ze zich geografisch zo dicht bij elkaar bevonden, in Devon en Cornwall.