Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Cornish Rex

Cornish Rex

Cornish rex-katten zijn gespierd en hebben een slanke vorm. Ze voelen zwaarder dan ze lijken. De kat heeft een lange wigvormige kop, een platte schedel en grote hoog opgezette oren. Het meest typisch kenmerk is de krullende vacht die fijn en zacht aanvoelt. De krullende vacht heeft geen stugge haren en een golvende uitstraling hebben. De snorharen krullen evenveel als de rest van de vacht. Het cornish rex-kattenras heeft een kenmerkende geur die door sommige baasjes wordt omschreven als 'kaasachtig'. Hij kan elke vachtkleur of patroon hebben.

  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstanig
  • Spraakzame kat
  • Elegante kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Hypoallergeen ras
  • Beperkt buiten
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen
Cornish Rex-kat ligt op de bank

Persoonlijkheid

Cornish rex-katten hebben een ondeugende kant en een speelse persoonlijkheid. Rex-katten zijn zeer intelligent, genieten van spelen en houden ervan om nieuwe trucjes te leren. Ze kunnen urenlang apporteren. Hoewel het levendige katten zijn, hebben ze ook rustige momenten. Dan liggen ze graag opgerold op je schoot. Cornish rex-katten krijgen het snel koud en gaan altijd op zoek naar de warmste slaapplaats.

Cornish Rex-kat ligt op een deken

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

Het cornish rex-kattenras heeft zijn bestaan te danken aan een natuurlijke mutatie. Die werd ontdekt in een kitten, die in de jaren '50 in Cornwall werd geboren uit een boerderijkat met een krullende vacht. Die kitten werd opnieuw gepaard met zijn moeder en in dat nest zaten twee kittens met de gekrulde vacht die nu geassocieerd wordt met het ras. De gekrulde haarmutaties van de devon rex en van de cornish rex zijn verschillend. Als je een devon rex kruist met een cornish rex, dan krijg je een nestje kittens met een niet-gekrulde vacht!

Gezondheid

Een aandoening die in verband wordt gebracht met het ras is hypotrichose: haarverlies dat tot kaalheid leidt. De ongewone vacht maakt de kat gevoelig voor bepaalde huidaandoeningen, zoals schimmelinfectie.

Voeding

Elke kat is uniek en heeft zijn eigen voorkeuren en behoeften. Ook als het om eten gaat. Katten zijn natuurlijk wel altijd vleeseters, en elke kat moet 41 verschillende, specifieke voedingsstoffen uit zijn voeding halen. Hoeveel je kat van elke voedingsstof nodig heeft, hangt af van factoren als de leeftijd, de levensstijl en de algemene gezondheid van je kat: een groeiend, energiek katje heeft een ander evenwicht van voedingsstoffen nodig dan een oudere, minder actieve kat. Ook belangrijk is dat je je kat de juiste hoeveelheid eten geeft, om de 'ideale lichaamsconditie' te behouden, en dat je uitzoekt of je kat liever droge of natte voeding heeft.

Verzorging

De golvende vacht van de cornish rex heeft een minimale verzorging nodig. Rubberborstels kunnen worden gebruikt om dode haren te verwijderen, maar voorzichtigheid is geboden, omdat overmatig gebruik het haar permanent kan beschadigen. Katten met een bleke vacht hebben in de zomermaanden zonnebescherming nodig op hun oren. Zoals bij alle katten, moet de dierenarts ook dit ras regelmatig vaccineren en op parasieten controleren. Een jaarlijkse gezondheidscontrole is ook nodig.

Omgang met kinderen

Dit ras staat niet onmiddellijk bekend om zijn omgang met kinderen, maar alle katten zijn natuurlijk verschillend. Als dit ras de tijd krijgt om aan kinderen te wennen, dan kunnen ze er perfect mee samenleven.