Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Bombay

Bombay

De bombay-kat is middelgroot met een zwarte vacht die glanst als leer. De kop is lichtjes afgerond met ronde oortjes en een brede muil. De prachtige koperen/gouden ogen staan breed uit elkaar en zijn expressief. Het lichaam is stevig en gespierd met een sterke, rechte rug. De neus en de oogranden zijn zwart en de kussentjes onder de poten zijn zwart of donkerbruin.

  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Sociale, afhankelijke kat
  • Zeer spraakzame kat
  • Middelmatig gebouwde kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras
  • Beperkt buiten
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen
Bombay-kat ligt op het bloemenveld

Persoonlijkheid

Katten van het Aziatische kattenras zijn zeer vriendelijk en aanhankelijk. Bombay-katten hebben een uniek geluid en zijn meestal zeer vocaal. Ze 'miauwen' niet, maar maken een geluid dat op 'gemurmel' lijkt. Ze houden ervan aandacht te krijgen en hebben er nood aan om bij het gezin te horen. Het zijn bijgevolg uitstekende gezelschapskatten. Bombay-katten zijn zeer intelligent en kunnen problemen oplossen zoals het openen van deuren. Ze hebben de neiging om ook beter met honden om te kunnen gaan dan de meeste katten.

Bombay staat op het balkon

Oorsprong

Land van herkomst: Groot-Brittannië en Verenigde Staten

De bombay-kat is een van de Aziatische soort katten die ontstond toen fokkers probeerden om katten van het Burmese type te maken, maar in kleuren die niet erkend worden bij het Burmese ras.

Gezondheid

Bombaykatten leven over het algemeen lang en kunnen het goed stellen tot in hun late tienerjaren. Er zijn geen bekende aandoeningen die specifiek met dit ras geassocieerd worden.

Voeding

Elke kat is uniek en heeft zijn eigen voorkeuren en behoeften. Ook als het om eten gaat. Katten zijn natuurlijk wel altijd vleeseters, en elke kat moet 41 verschillende, specifieke voedingsstoffen uit zijn voeding halen. Hoeveel je kat van elke voedingsstof nodig heeft, hangt af van factoren als de leeftijd, de levensstijl en de algemene gezondheid van je kat: een groeiend, energiek katje heeft een ander evenwicht van voedingsstoffen nodig dan een oudere, minder actieve kat. Ook belangrijk is dat je je kat de juiste hoeveelheid eten geeft, om de 'ideale lichaamsconditie' te behouden, en dat je uitzoekt of je kat liever droge of natte voeding heeft.

Verzorging

De korte glanzende vacht van de Bombay-kat heeft geen overmatige verzorging nodig, maar ze genieten wel van de aandacht van verzorging. Zoals de meeste kortharige rassen verzorgen deze katten hun vacht bijzonder goed. Zoals bij alle katten, moet de dierenarts ook dit ras regelmatig vaccineren en op parasieten controleren. Een jaarlijkse gezondheidscontrole is ook nodig.

Omgang met kinderen

Dit ras staat niet onmiddellijk bekend om zijn omgang met kinderen, maar alle katten zijn natuurlijk verschillend. Als dit ras de tijd krijgt om aan kinderen te wennen, dan kunnen ze er perfect mee samenleven.