Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Australian Mist

Australian mist

De australian mist is een ras van middelgrote katten met kort haar. Ze hebben een ronde kop en grote, expressieve ogen in verschillende schakeringen van groen. Er is niets extreems aan de australian mist. Ze zijn van een gemiddelde grootte en hebben een middelgroot skelet met een vriendelijke snuit. De vacht heeft een lichte kleur met wat vlekjes, waardoor de katten een nevelachtig uitzicht krijgen. Ze hebben ook fijne stippen en marmerachtige slierten, met ringen en strepen op de poten en staart, en lijnen op de kop. Deze katten bestaan in zeven kleuren: bruin, blauw, chocolade, lila, karamel, goud en perzik.

  • Speelse, nieuwsgierige kat
  • Vriendelijk, maar zelfstanig
  • Spraakzame kat
  • Middelmatig gebouwde kat
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Geen hypoallergeen ras
  • Beperkt buiten
  • Moet misschien getraind worden om met kinderen samen te wonen
Persoonlijkheid

Australian mist-katten zijn aanhankelijk en gelukkig bij mensen of andere huisdieren, en integreren vlot in het gezin.

Oorsprong

Land van herkomst:  Australië

Andere namen: Spotted mist

De australian mist is een kortharig ras dat in Australië werd ontwikkeld in de jaren '70 door het kruisen van Burmese, Abessijnse en binnenlandse korthaarkatten. De bedoeling was om een kat te maken met een gevlekte vacht, daarom werd dit ras eerst spotted mist genoemd. Naarmate het australian mist-kattenras zich ontwikkelde en er meer patronen ontstonden, met inbegrip van gemarmerde vachten, werd de naam in 1998 veranderd in australian mist. Er zijn nog niet veel australian mist-katten in Europa, maar het ras groeit en fokkers werken eraan om het erkend te krijgen door officiële organisaties.

Gezondheid

Er zijn geen meldingen van erfelijke problemen bij het australian mist-kattenras.

Voeding

Elke kat is uniek en heeft zijn eigen voorkeuren en behoeften. Ook als het om eten gaat. Katten zijn natuurlijk wel altijd vleeseters, en elke kat moet 41 verschillende, specifieke voedingsstoffen uit zijn voeding halen. Hoeveel je kat van elke voedingsstof nodig heeft, hangt af van factoren als de leeftijd, de levensstijl en de algemene gezondheid van je kat: een groeiend, energiek katje heeft een ander evenwicht van voedingsstoffen nodig dan een oudere, minder actieve kat. Ook belangrijk is dat je je kat de juiste hoeveelheid eten geeft, om de 'ideale lichaamsconditie' te behouden, en dat je uitzoekt of je kat liever droge of natte voeding heeft.

Verzorging

De vacht van de australian mist is kort en gemakkelijk te onderhouden. Zoals bij alle katten, moet de dierenarts ook dit ras regelmatig vaccineren en op parasieten controleren. Een jaarlijkse gezondheidscontrole is ook nodig.

Beste kattenrassen voor kinderen

Dit ras staat niet onmiddellijk bekend om zijn omgang met kinderen, maar alle katten zijn natuurlijk verschillend. Als dit ras de tijd krijgt om aan kinderen te wennen, dan kunnen ze er perfect mee samenleven.