Voor je oudere kat zorgen

Voor je oudere kat zorgen

Voor je oudere kat zorgen

Voor je oudere kat zorgen

Voor je oudere kat zorgen

Voor je oudere kat zorgen
31.07.18

Voor je oudere kat zorgen

Hoewel katten vanaf de leeftijd van 7 jaar als senior worden beschouwd, is er geen reden waarom ze na deze leeftijd niet nog vele jaren de hoogste kwaliteit van leven kunnen hebben. In feite is de gemiddelde potentiële leeftijd van katten momenteel meer dan 14 jaar, wat inhoudt dat vele katten gedurende meer dan 50% van hun leven senior zijn. In dit artikel worden de effecten van veroudering bij katten onderzocht, alsook een aantal belangrijke manieren waarop je je oudere kat kunt helpen zo lang mogelijk in een fantastische conditie te blijven.

Voor je oudere kat zorgen

Hoe oud is je kat in mensenjaren?


Kattenleeftijd Menselijk equivalent
7 44
8 48
9 52
10 56
11 60
12 64
13 68
14 72
15 76
16 80
17 84
18 88
19 92
20 96
21 100

De effecten van veroudering bij katten


Naarmate je kat ouder wordt ga je sommige van de hieronder vermelde tekenen van veroudering zien. Net als bij mensen worden deze tekenen waarschijnlijk duidelijker naarmate de jaren verstrijken.

  •  Lagere activiteitsniveaus
  •  Minder interesse in het buiten doorbrengen van de tijd
  •  Langere perioden van slaap
  •  Zwakkere immuunfunctie
  •  Verminderde of kieskeurige eetlust
  •  Minder speelsheid
  •  Meer stemgebruik
  •  Minder vachtverzorging
     

 Voor je oudere kat zorgen

Uw ouder wordende kat gezond houden


Als katten met de leeftijd van nature trager beginnen te worden, wordt het voor eigenaren belangrijker om ze te helpen lichamelijk en geestelijk actief te blijven.

Regelmatig spelen is een van de beste manieren om dit te bereiken. Door speelgoed te gebruiken zoals een muis met kattenkruid of een hengel kun je de spieren, gewrichten en reflexen van je kat in een goede conditie houden. Ook help je dan de hersenen van je kat waakzaam en in gestimuleerde toestand te houden.

Een puzzelvoerbak is nog een fantastische manier om het lichaam en de geest te oefenen. Omdat deze ervoor zorgt dat je kat harder moet werken voor een snack kan deze ook helpen bij het handhaven van een gezond lichaamsgewicht, omdat het activiteitsniveau van je kat daalt met de leeftijd.


Hoe kan voeding helpen?


Aangezien hun lichaam en levensstijl met de jaren beginnen te veranderen, veranderen ook de voedingsbehoeften van katten. Een speciaal geformuleerde voeding zoals PURINA® PRO PLAN® ADULT 7+ kan helpen bij het aanpakken van de uitdagingen die veroudering biedt en bij het in topconditie houden van senior katten.

De voeding bevat LONGEVIS, een uniek mengsel van voedingsstoffen waarvan is bewezen dat het de gezonde potentiële levensduur van katten vanaf 7 jaar met gemiddeld één jaar verlengt. In het mengsel zitten onder meer hoge gehalten aan vitaminen ter ondersteuning van het immuunsysteem, niersysteem en spijsverteringsstelsel, alsook evenwichtige mineralen voor een gezond urinewegsysteem.

Hieronder vind je er meer over PURINA®PRO PLAN® ADULT 7+ met LONGEVIS.


Partager avec votre entourage

ShareEmailtwitterFB