MILIEU

VERBETEREN VAN DE MILIEUVRIENDELIJKHEID VAN DE PURINA VERPAKKINGEN

Ons doel

Ons doel was om voor 2019 minimum 3000 ton aan verpakkingsmateriaal vermijden.

100

Wat we tot nu toe hebben bereikt

Dankzij technische initiatieven wisten we 1.009 ton aan verpakkingsmateriaal te vermijden in 2016 en 787 ton in 2017. In 2018 bereikten we onze belofte met 3,359 ton aan verpakkingsmateriaal te vermijden.

ONS STANDPUNT: PURINA, VERPAKKINGEN EN HET MILIEU

Onze verpakkingen zijn cruciaal om de voeding die we produceren vers te houden. Daarnaast bevat de verpakking belangrijke feiten en juridische informatie over de voeding dat erin zit. Maar tegelijkertijd weten we dat huisdierliefhebbers zich zorgen maken over de impact die onze producten hebben op het milieu.

Bij Purina denken we goed na over onze verpakkingen. We realiseren ons dat we de impact van onze verpakkingen op het milieu moeten verminderen. Dit slaat vooral op het gewicht en volume, grondstoffen en transport.

In april 2018 heeft ons moederbedrijf Nestlé zich wereldwijd tot doel gesteld dat voor 2025 alle verpakkingen herbruikbaar of recycleerbaar zullen zijn. Hieronder vallen ook de producten van Purina en dit is iets waar we hard aan werken.

We zijn er ons van bewust dat het even zal duren voordat we de doelstelling van 2025 hebben gerealiseerd. Op korte termijn werken we voor onze belangrijkste verpakkingstypes samen met experten op het gebied van recyclingtechnologie en inzameling. We hopen zo snel mogelijk een tussenoplossing te realiseren zodat deze verpakkingstypes verwerkt kunnen worden.

Daarnaast nemen we deel aan een nieuw Europees project CEFLEX. Dat zal werken aan de ontwikkeling van een infrastructuur voor het inzamelen, sorteren en recycleren van alle soorten gebruikte flexibele kunststoffen in de hele EU tegen 2025.

Tegen 2025 is 100% van onze verpakkingen herbruikbaar of recycleerbaar

Nestlé in de maatschappij

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen, gezinnen, de samenleving en de planeet.

Lees meer over 'Nestlé in de maatschappij'.

ANDERE BELOFTEN