Gezondheid en welzijn
Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Sterilisatie

Een gesteriliseerde kat is gezonder, leeft langer en geeft u meer gemoedsrust.
MEER INFORMATIE

Voedselallergieën

Op elk moment kan een kat een voedselallergie ontwikkelen. We leggen u uit wat de tekenen zijn waarop u moet letten en hoe dierenartsen de diagnose van de meest voorkomende allergieën stellen arrow
MEER INFORMATIE

Na de operatie

Voeding, lichaamsbeweging en zorg na de ingreep. Leer hoe u uw kat verzorgt na een chirurgische ingreep door de dierenarts.
MEER INFORMATIE

Doofheid

In het algemeen passen katten zich goed aan doofheid. Leer hoe u een hardhorende kat toch een goed en aangenaam leven kunt geven
MEER INFORMATIE

Blindheid

De meeste katten die het zicht verliezen compenseren dit met de andere zintuigen. Het is nuttig te leren hoe zijn levensstijl en omgeving te veranderen.
MEER INFORMATIE

Shock

Ontdek wat u moet doen als uw kat in shock raakt. Actie ondernemen kan zijn leven redden.
MEER INFORMATIE

Amputatie

Amputatie kan een leven redden, en voor uw kat is dit niet het einde van de wereld. Leer hoe u kunt helpen uw kat zich hieraan aan te passen.
MEER INFORMATIE

EHBO-kit

Een ongeval is snel gebeurd! Wees voorbereid, dankzij een goed gevulde EHBO-kit voor katten.
MEER INFORMATIE

Bijzonder dieet

Er is aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van speciale voeding voor huisdieren met bepaalde ziekten.
MEER INFORMATIE

Eerste hulp

Als uw kat gewond is of medische noodhulp nodig heeft, moet u snel handelen. Wees voorbereid en leer de basisprincipes van eerste hulp voor katten.
MEER INFORMATIE

Haarverlies

Haaruitval kan het eerste teken zijn van een aantal onderliggende ziekten. Wat moet u doen als uw kat zijn haren verlies?
MEER INFORMATIE

Vlooien en teken

Vlooien en teken zijn een veel voorkomend probleem bij katten, en dus ook bij hun baasjes. We leggen u uit hoe u ze kunt opsporen en tonen u de meest effectieve behandelingen.
MEER INFORMATIE

Alarmerende symptomen

Het is niet altijd gemakkelijk om een ziekte bij een kat op te sporen. We hebben een lijst samengesteld met de oorzaken van de meest voorkomende problemen.
MEER INFORMATIE

Gezonde urinewegen

Bij katten kan een aandoening van de lagere urinewegen fataal zijn als ze niet wordt behandeld. We leggen uit hoe u de symptomen kunt herkennen en wat de gebruikelijke behandelingen zijn.
MEER INFORMATIE

Jaarlijks bezoek aan de dierenarts

Het gezondheidsprogramma van uw kat moet ook een jaarlijks volledig onderzoek omvatten.
MEER INFORMATIE

Purina Lichaamsconditietool voor je kat

De lichaamsconditietool van PURINA® is ontwikkeld om het belang van een gezond dieet te benadrukken en uw kat in optimale conditie te houden.
MEER INFORMATIE

Is mijn kat senior?

Naarmate uw besnorde vriendje ouder wordt, kunnen zijn voedings- en levensbehoeften veranderen. Breng een bezoekje aan Purina en ontdek wanneer uw kat als 'senior' wordt aangeduid.
MEER INFORMATIE

Is mijn kat gezond?

U kunt in slechts één minuut bepalen of uw kat te veel, te weinig of precies genoeg weegt. Bezoek Purina vandaag nog en kom te weten hoe u ervoor kunt zorgen dat uw kat gezond blijft.
MEER INFORMATIE

Vaccinaties

Wanneer en waartegen moet uw kat worden gevaccineerd? Waarom en wanneer vernieuwen?
MEER INFORMATIE

Uw kat gezond houden

Controleer zelf regelmatig de gezondheid van uw kat, zo kunt u tijdig tekenen van ziekte opmerken. We zullen uitleggen waar u op moet letten.
MEER INFORMATIE

Zorgen voor oudere katten

Oudere katten vereisen meer zorg en aandacht, leer hoe u daarvoor kunt zorgen.
MEER INFORMATIE

Uw kitten verzorgen

Verzorg uw kat regelmatig van jongs af aan, u zult er allebei de vruchten van plukken.
MEER INFORMATIE

Tandverzorging

80% van de katten ouder dan drie jaar heeft gebitsproblemen. Leer hoe u de tanden en het tandvlees van uw kat gezond houdt.
MEER INFORMATIE

Basisverzorging

De verzorging van uw kat heeft een invloed op hoe hij eruitziet, maar het is ook van essentieel belang voor zijn algemene gezondheid. Leer hoe u uw kat goed kunt verzorgen.
MEER INFORMATIE

Wassen

Katten en wassen, het is geen goede combinatie! Maar als een bad nodig is, kunt u deze ervaring minder onaangenaam maken, zowel voor uw kat als voor u.
MEER INFORMATIE