PURINA-lichaamsconditietool

We weten dat het moeilijk kan zijn om te zien of uw hond is aangekomen. Misschien denkt u 'ach, dat gewoon meer om van te houden', maar is gewicht echt heel belangrijk wanneer het op gezondheid aankomt. Onze experts hebben daarom ons Lichaamsconditietool ontworpen met behulp waarvan uw de veranderingen in het figuur van uw hond kunt volgen om hem nog jaren in goede gezondheid bij u te hebben.
Zullen we het eens proberen? Gebruik de schuifbalk hieronder om de lichaamsvorm van uw hond te selecteren en dan zullen wij u zeggen wat dit betekent.

Over onze lichaamsconditietool

We weten dat het belangrijk is om niet alleen op de weegschaal af te gaan bij het beoordelen van de algehele gezondheid van uw hond. Bekijk uw hond zorgvuldig van alle kanten en wees niet bang om uw handen te gebruiken. Voel hoe strak (of niet!) hun lijf is. Dit helpt u om te bepalen of ze in vorm zijn.
Maakt u zich geen zorgen als uw huisdier aanvankelijk wriemelt. Houd vol, geef geruststellende knuffels en misschien een snoepje of twee, en uw hond zal al snel meewerken.
Hulp nodig? Bekijk een video van PURINA®-dierenarts Zara waarin zij laat zien hoe u de lichaamsconditie van uw hond controleert Hier

Gezond gewicht, gelukkig leven

Bij het handhaven van een goed gewicht gaat het niet om uiterlijk. Het gaat erom dat u een gelukkige, gezonde kat heeft die bruist van de energie. Als uw huisdier echter een paar pondjes aankomt, kan dit van invloed zijn op de hoeveelheid lichaamsbeweging die hij krijgt en tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. Honden met overgewicht zijn om te beginnen gevoeliger voor:

  • Artritis, gewrichtsschade en gewrichtspijn
  • Diabetes type 2
  • Hartziekte
  • Verminderd uithoudingsvermogen en verminderde weerstand
  • Verhoogd risico bij narcose en operatie
  • Verminderde leverfunctie door vervette lever

Houd u het gewicht van uw hond niet in de gaten, dan zult u veel tijd (en geld) bij de dierenarts besteden. Het is zelfs mogelijk dat hierdoor de levensduur van uw hond wordt verkort.

Voorbeeld bepalen van lichaamsconditiescore

Weet u niet zeker of u het allemaal goed beoordeeld? Het gewicht van uw hond is niet de enige graadmeter voor een ideale conditie. Nu moet u uw handen gebruiken!
Baasjes kunnen er hele andere ideeën op na houden wanneer het op een gezond gewicht aankomt. Eenvoudig gezegd: slanker is beter. Aan de andere kant, elke hond is anders en elke viervoeter heeft zijn eigen voedings- en bewegingsbehoeften. Bij twee honden die hetzelfde wegen, kan de een te zwaar en de ander te dun zijn, afhankelijk van hun lichaamsvorm en grootte. Het hangt allemaal af van hun conditie.
Kijk eens naar de onderstaande voorbeelden om te zien hoe uw hond ervoor staat met onze lichaamsconditietool. U zult zien dat het niet alleen om gewicht gaat, maar ook om lichaamsgrootte en -vorm.

DOWNLOADBARE LEVENSSTIJLGIDS VOOR UW HOND

De meeste mensen geven hun huisdier af en toe wat lekkers tussen maaltijden. Die smekende ogen zijn zo moeilijk te weerstaan! Dit kan het echter moeilijk maken om te bepalen hoeveel uw hond heeft gegeten. U weet immers niet wie ze ook nog wat lekkers heeft toegestopt.
Het zal u dus niet verbazen dat er nogal wat verwarring is onder baasjes over het gewicht van hun huisdier. Een enquête van PURINA® laat zelfs zien dat 70% van eigenaren hun huisdier alleen bij de dierenarts laat wegen, en een derde denkt dat hun huisdier te zwaar is. Tweederde zegt dat ze ook nog nooit een licht dieet, of voeding afgestemd op de leeftijd, grootte en levensstijl van hun huisdier hebben overwogen.
Met ons handige, afdrukbare schema voor de levensstijl van uw huisdier kunt u in één oogopslag zien wat uw hond aan voeding en lichaamsbeweging krijgt

Hulp nodig?

Onze experts staan altijd klaar om u te helpen en vragen te beantwoorden over het gewicht en algehele welzijn van uw huisdier. U kunt gewoon Contacteer Ons

Een gezond gewicht handhaven

Het is belangrijk dat u de voedingsrichtlijnen op de achterkant van de verpakking volgt om uw hond in vorm te houden. Zorg ervoor dat u zijn portie dienovereenkomstig aanpast. Weeg het eten van uw hond ook altijd. Door te gissen, geeft u negen van de tien keer teveel!
Af en toe een traktatie is een geweldige manier om uw hond te verwennen (en zelfs trainen) zonder hem tafelrestjes te geven. Vergeet gewoon niet op te letten hoeveel extraatjes u hem geeft. Ze moeten allemaal worden meegerekend in zijn dagelijkse voeding. Ons artikel De balans vinden (Dog) bevat meer hints en tips over dit onderwerp.
Lichaamsbeweging en spel zijn van levensbelang om uw huisdier (en u!) fit en gezond te houden. Het is ook een geweldige manier om tijd met elkaar door te brengen en uw band te versterken. Voor enkele handige ideetjes om uw hond gezond en actief te houden verwijzen we u naar onze artikelen over lichaamsbeweging en gezondheid (Dog)