Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Een kitten in huis nemen

Een kitten in huis nemen

Heeft u alles in huis wat nodig is voor een Friskies-huis voor uw kat?

Met de drie onderstaande stappen zet u uw beste pootje voor.

Stap 1

Uw huis is een nieuwe omgeving en uw kat moet zich veilig voelen. Een slaapplek is essentieel, niet alleen om te slapen maar ook als schuilplaats waar hij zich kan terugtrekken en uitrusten. De slaapplek moet warm, droog en comfortabel zijn en zich op een rustige plaats in uw huis bevinden, niet in de buurt van andere huisdieren of kinderen. U moet voor een kattenbak en een eet- en drinkbak zorgen, en uw kat moet weten dat die allemaal van hem zijn. Laat uw kat zien waar hij ze kan vinden, en laat ze op dezelfde plaats staan zodat hij een referentiepunt heeft.

Stap 2

Haal veilig, boeiend speelgoed voor uw kat in huis. Uw kat beleeft plezier aan plekken die hij kan verkennen, banken of stoelen om op te klimmen, speeltjes en een kamer met een uitzicht waarmee hij de buitenwereld kan verkennen zonder naar buiten te moeten. Koop of maak een krabpaal voor uw kleine avonturier, met palen om op te klimmen, gaten om te verkennen en een rustplaats. De krabpalen zijn een uitlaatklep voor zijn grijpinstinct. Als uw kat een krabpaal heeft, is de kans groot dat hij zijn nagels niet scherpt aan uw meubilair en vloerkleden.

Denk ook na over de speeltjes waarmee u en uw kat zich kunnen vermaken. Spelen biedt de perfecte gelegenheid om samen tijd door te brengen en uw band te versterken. Neem onze selectie van spelletjes eens door voor meer speelse suggesties voor u en uw kitten. Interactieve speeltjes zoals balletjes waar uw kat achteraan kan rennen en stoffen speeltjes die u aan de deur kunt hangen, bieden ook vermaak voor uw kat wanneer u niet thuis bent.

Stap 3

U kunt uw kat de eerste twee tot drie weken beter binnenshuis houden, tot hij zich thuisvoelt. Als u besluit om uw kat naar buiten te laten gaan, moet u zorgen dat alle inentingen up-to-date zijn. Laat uw kat ook geleidelijk aan buiten wennen. Als u een tuin heeft en in een rustige buurt woont, is het een goed idee om een vergrendelbaar kattenluik te monteren. Uw kat kan dan zelf naar binnen en buiten gaan. Zorg ook dat uw kat een penning draagt met uw adres en het telefoonnummer van uw dierenarts. Een halsband met een reflecterende strip is raadzaam, zodat automobilisten uw kat 's nachts kunnen zien.

 • Spelletjes

  Leuke idee├źn voor spelletjes om uw kat te stimuleren

  Neem een kijkje!

 • Veelgestelde vragen en advies over de gezondheid van uw kat

  Antwoorden op uw vragen

  U vindt ze hier

 • Veelgestelde vragen en advies over de gezondheid van uw kat

  Antwoorden op uw vragen

  U vindt ze hier